Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona)
Hello everybody, it is Jim, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona). It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona) is one of the most favored of recent trending meals on earth. It's simple, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. They are nice and they look fantastic. Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona) is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona) estimated approx 30 minutos.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona) using 8 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.
(MÉXICO) Una receta sencilla muy conveniente para ahora que empieza a hacer algo de frío en la zona centro-norte de mi país. A mi abuelo le hubiera encantado y por eso quiero dedicársela en este día de muertos.
Cuentan las leyendas que antes de la llegada de los españoles hubo tres aterradores presagios en el Nuevo Mundo que los sacerdotes prehispánicos tomaron como indicios de que el fin de su cultura estaba cerca. Hubo un incendio, un terremoto e incluso hirvieron las aguas del lago de Texcoco. Pero una noche apareció una mujer en los alrededores del lago que gritaba "¡Ay mis hijos!" y con hijos se refería a los aztecas, los sacerdotes aseguraban que era la diosa Cihuacóatl que venía a presentarse como última prueba de que una tragedia estaba por llegar. Esta leyenda se contaba en todo el continente desde la Patagonia hasta Canadá en época precolombina y luego al arribar los europeos se mezcló de muchas maneras diferentes. Cada estado de México tiene una o más versiones. En esta época del año la recordamos mucho por aquello que dice la canción popular oaxaqueña "No sé que tienen las flores llorona, las flores del camposanto, que cuando las mueve el viento llorona parece que están llorando" y "dicen que no tengo duelo, llorona, porque no me ven llorar, hay muertos que no hacen ruido, llorona, y es más grande su penar". Les dejo la canción en una de sus versiones más completashttps://www.youtube.com/watch?v=PJdXeLsf3ds
Ingredients and spices that need to be Take to make Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona):
- 1/2 kg puntas de filete de res
- 2 jitomates muy rojos
- 2 rodajas cebolla blanca
- 1/2 cucharadita ajo en polvo
- 1 chile serrano (opcional)
- Aceite
- Al gusto sal y pimienta
- 4 cucharadas salsa inglesa
Instructions to make to make Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona)
- En una cacerola anti adherente calienta aceite y cuando eleve su temperatura fríe las puntas de filete con sal, pimienta, el ajo en polvo y la salsa inglesa. Espera a que la carne selle y suelte su jugo. Mantén a fuego lento y tapa.
- Mientras la carne está lista corta los jitomates y las rodajas de cebolla en cubos pequeños, parte el chile serrano (si decidiste usarlo) en trozos mucho más pequeños que los otros dos ingredientes. Agrega las tres cosas a las puntas de filete y vuelve a tapar.
- Espera veinte minutos, removiendo de cuando en cuando, a que el jitomate se cosa por completo, el chile debe impregnar toda la carne. Cuando este tiempo haya pasado rectifica sazón (si es necesario agrega más sal). Sirve con arroz y frijoles, acompaña con tortillas o pan. ¡FELIZ DÍA DE MUERTOS!
As your experience and self-confidence expands, you will certainly find that you have much more all-natural control over your diet regimen as well as adapt your diet plan to your individual tastes in time. Whether you wish to offer a dish that makes use of less or even more components or is a little essentially zesty, you can make straightforward changes to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to standard cooking skills for novices you do not require to learn them however just if you master some basic cooking techniques.
This isn't a total guide to quick and very easy lunch dishes yet its great something to chew on. Hopefully this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Award-winning Puntas de Filete a la Mexicana (La Llorona). Thank you very much for reading. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment