Pasta frola de batata

Pasta frola de batata

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Pasta frola de batata. One of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Pasta frola de batata is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. They're nice and they look wonderful. Pasta frola de batata is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Pasta frola de batata, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pasta frola de batata delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pasta frola de batata using 9 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

Esta receta la aprendí en el ABC de masas básicas con la genia de Romina Stricker!!!

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pasta frola de batata:

  1. 200 gr harina leudante
  2. 1 huevo
  3. 1 yema
  4. 200 gr azúcar
  5. 200 gr manteca
  6. 400 gr dulce de batata
  7. C/N agua caliente
  8. Pizca sal
  9. Esencia de vainilla

Instructions to make to make Pasta frola de batata

  1. En un bol integrar la manteca y el azúcar, hasta que la misma no se sienta en el fondo.
  2. Luego añado una cucharadita de esencia de vainilla con un huevo, nos vamos a dar cuenta que se integró bien porque va a quedar como una crema clarita y estable.
  3. Añado la yema y mezclo por última vez. Apartamos la emulsión. Con la harina y la sal ya tamizadas, formamos una corona en nuestra superficie.
  4. Le agregamos la emulsión y con un cornet formamos grumos. Una vez hechos, vamos a fresar, ¿Cómo? Con la muñeca, apreto la masa contra la mesa y uno, así hay que hacerlo no más de 3 veces, porque si no la manteca tomará calor y se nos pegará. Luego de que se nos forme la masa, hacemos un bollo y envolvemos con film o una bolsa, enviamos a enfriar por lo menos 30'.
  5. Mientras se enfría la masa en la heladera, vamos a preparar nuestro relleno. En un bol o cuenco colocar el dulce de batata con un chorrito de agua caliente y pisar con un pisapapa hasta que quede como un puré medio pastoso.
  6. Pasados los treinta minutos, sacamos la masa de la heladera, colocamos harina en la superficie y rompemos la masa en pedacitos, los unimos y formamos un cilindro, el cual vamos a aplastar y esto nos va a decir si la masa tiene la misma temperatura. Si se agrieta en los bordes tiene diferencias de temperatura. Apartamos un poco de masa para hacer la superficie.
  7. Estiramos la masa con un palote, hasta que tenga un grosor de unos 3mm. La colocamos en nuestra tartera y con los dedos la acomodamos, y con el palote cortamos los bordes. En caso de que tengamos problemas con la masa (se nos pega a la mesa o se rompe) podemos ir agregando de pedacitos a la tartera y estirar con los dedos.
  8. La enviamos al horno entre 160° y 180°. Nos vamos a dar cuenta que está porque se broncea en la superficie. Esperar a que se enfríe y el dulce se endurezca y a disfrutar!

As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have extra all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet to your personal tastes with time. Whether you want to offer a dish that utilizes fewer or even more ingredients or is a little basically zesty, you can make easy adjustments to achieve this objective. In other words, start making your dishes promptly. As for fundamental food preparation abilities for newbies you do not need to discover them yet just if you understand some easy cooking strategies.

This isn't a complete overview to fast and easy lunch dishes but its excellent something to chew on. With any luck this will obtain your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your household without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this exceptional food Simple Way to Prepare Homemade Pasta frola de batata. Thanks so much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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